Afgelopen maanden zijn grote stappen gezet om het prototype om te vormen naar een definitief product.

Zo is de nieuwe versie van aluminium gemaakt waardoor het gewicht van 25 kg nu 12 kg is geworden.

Met behulp van een App is nu de snelheid eenvoudig aan te passen. Ook is de accuspanning en de werking van de knoppen te controleren met deze App.

Laat het vaarseizoen maar beginnen !!

De afgelopen jaren heb ik verschillende armondersteuningen mogen ontwerpen en produceren voor Assistive Innovations. Gisteren werden “mijn” iEAT, iFLOAT power assist en de iFLOAT NG Dynamic op de beurs in Dusseldorf gepresenteerd. Een mooi moment om afscheid te nemen van dit geweldige team.

 

dusseldorf A

 

In oktober 2016 is weer gevaren met de Hoog-Laag-Zeilstoel. Een stoel voor mensen met een beperkte beenfunctie. Hiermee kunnen ze in een open zeilboot van zijde verwisselen bij het overstag gaan. Dus van de lage naar de hoge kant.

 

De iEAT is een mechanische eethulp; het ondersteunt de gebruiker gedurende de maaltijd door de eetbeweging te coördineren. Voor mensen met verminderde spierkracht en/of coördinatieproblemen tijdens de maaltijd, biedt de iEAT ondersteuning. De vraag om een nieuwe eethulp te maken die de beweging volledig automatisch uitvoerd was een grote uitdaging. Alle motoren en electrische componenten moesten in de bestaande behuizing passen. Voor het eerst te zien op de supportbeurs van 25 mei 2016.

 

 

Voor mensen met een beperkte armfunktie is het soms noodzakelijk om het optillen van de arm te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan een boek optillen, haren kammen, toetsenbord bedienen, eten en drinken. Hiervoor zijn actieve ondersteuningen in de handel, waarbij het gewicht van de arm wordt gecorrigeerd. De klant moet dan vervolgens zelf voldoende kracht hebben om het voorwerp zelf op te tillen.
Als deze kracht niet (meer) voldoende is dan is een electrische ondersteuning gewenst. Hiervoor is een mechaniek ontwikkeld dat producten tot 1 kg kan optillen.

 

Een rits dichtdoen met gebruik van slechts één hand is zeer moeilijk.
Met dit "hulpmiddel" kan een grote groep hemiplegen dit toch zelfstandig. Het elastiek is overal aan vast te maken.

 

Mooi artikel in Technisch Weekblad over mijn meetmodules:

"In de Zout-zoethal van Deltares laat Weiler een schaalmodel van de nieuwe sluis van IJmuiden zien. Het model van de sluis met voorhavens beslaat een oppervlak van zestig bij twintig meter. ‘Het lijkt misschien ouderwets, maar het is echt high-tech. We meten hier 200 signalen om het gedrag van zout en zoetwater vast te leggen, samen met de krachten op dat schip’, wijst Weiler. Het lijkt een sloep van negen meter, maar het bakstenen gevulde bootje representeert een schip van 360 meter".

https://lnkd.in/e72mr2J

 

Voor ISA-sport een model gemaakt om grasvelden te keuren. In dit geval specifiek om kennis op te doen bij blessures die ontstaan bij een sliding. Om elke grasmat te keuren is een apparaat nodig dat nauwkeurig en reproduceerbaar de metingen kan doen, onafhankelijk van menselijke invloeden.
De grote verscheidenheid aan krachten (offensief of defensief) maakten de opdracht tot een grote uitdaging.

 

Voor gebruikers die een transfer kunnen maken vanuit de rolstoel naar de Hoog Laag Stoel. Met een tillift is het "aan boord stappen" dan zeer eenvoudig.

 

Ga naar boven