De man achter Het Andere Mechaniek

Als zoon van een constructeur bij Philips (onder andere de "Praatpaal" en de "Reedcontacten") is de techniek er met de paplepel ingegoten. Natuurlijk begonnen met lego, meccano, Electro dozen en veel technische-clubjes. Na de HAVO was de HTS dan ook een logische stap.

Fijn Mechanische Techniek was de studierichting met constructie als specialisatie. Tijdens de stage bij het Natuurkundig laboratorium in Eindhoven mocht ik aan zeer hoogwaardige glasvezeltechnieken werken. De stage bij het IJkwezen in Delft betrof de relatie tussen vacuüm en gewicht. Als afsluiting heb ik onderzoek gedaan naar de scherpte van injectienaalden.

Na 4 jaar als beheerder/schipper op een zeilschool voor "Gehandicapten" te hebben gewerkt trok de techniek me weer aan. Ik heb (via detacheringbureaus) ervaring in veel verschillende disciplines opgedaan: Fokker, Stork, Philips. In die tijd werden de machines met potlood en inkt-pen uitgewerkt.

In 1991 kwam het computertekenen bij ons bureau in opkomst en heb ik jaren, via floppy's en diskettes, tekeningen uitgeplot. Bij BDM (een bedrijf voor Semi-conductoren) liep de techniek ver vooruit en daar heb ik in 1996 de overstap gemaakt naar het 3D-ontwerpen. Krachten berekeningen en thermische simulaties kwamen nu binnen handbereik.

Bij kleinere bedrijven heb ik menselijke robots gemaakt en meetapparatuur voor sportvelden. Sinds 2009 ben ik voor mezelf begonnen. Een deel bestaat uit het tekenen voor wetenschappelijke instellingen zoals Marin en Deltares. Verder ontwerp ik dus aangepaste hulpmiddelen.

Sinds 1986 heb ik meegedaan met Action-jeugdsportkamp voor de kampeer-kano en duik- afdeling. Sinds 1995 ben ik lid van de ISVA als duikinstructeur. Verder geef ik zeilles, ook aan mensen met een beperking.

Waarom ben ik voor mezelf begonnen? Ik wil het 'gewoon anders' gaan aanpakken, met korte lijnen kan ik snel en betaalbaar hoogwaardige ontwerpen leveren. Bovendien kan ik nu projecten opstarten die ikzelf nuttig (en leuk) vind. Met de tekenlessen die ik geef blijf ik scherp op nieuwe ontwikkelingen letten en loop daardoor voorop met de technische ontwikkelingen.